екстремен

екстремен
екстрѐм|ен, -на, -но <-ни>
прил estrèmo

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

  • јакобинец — (фр. jacobin) 1. револуционерен демократ, член на парискиот политички клуб во времето на Француската буржоаска револуција кон крајот на 18. век јакобинците го добиле името по манастирот Свети Јаков во Париз во кој се состанувале биле најсмелите… …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”